Veelgestelde vragen

Waar zit MaRISTA ?

Marista is gevestigd in Leeuwarden, Fryslân.

KAN IEMAND VAN JULLIE ME EVEN BELLEN ?

Communicatie per email heeft onze voorkeur.

welke Genres geven jullie uit ?

Marista beheert meerdere sub-labels. Ons accent ligt op pop, rock, dance, streektaalmuziek en ( kwalitatief goede) Nederlandstalige muziek. Bovendien hebben we een zwak voor singer/songwriters.

hebben jullie een eigen studio ?

We hebben geen eigen studio, we produceren zelf geen opnames en we doen geen mastering. We werken nagenoeg altijd met kant- en klare opnames die door artiesten aangeleverd worden.  

Kunnen we langs komen, dan kunnen jullie onze muziek beluisteren ?

Nee, maar wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe muziek. Daarbij is alle extra informatie over de artiest en het verhaal achter de plaat van essentieel belang. Vul daarom het formulier in op onze website en stuur ons de audio files of een link naar je nieuwe muziek. 

We hebben al een voorlopige mix in huis, willen jullie alvast 'ns even luisteren ?

Stuur liever geen voorlopige mixen of nog niet afgeronde opnames. Stuur bij voorkeur de gemixte en gemasterde opnames. We kunnen dan snel en meestal heel concreet een voorstel doen.  

Hoe lang moeten we wachten voordat jullie onze plaat uitbrengen ?

We werken met een klein team, waardoor we heel snel kunnen schakelen. Bovendien hebben we een groot deel van onze werkzaamheden aanzienlijk geautomatiseerd. Als het echt nodig is – bijvoorbeeld ivm een geplande presentatie – kunnen we op zeer korte termijn releasen.

HOE Hebben jullie de distributie geregeld ?

Van ouds her heeft Marista altijd veel aandacht aan de distributie geschonken. Uiteraard is de digitale distributie naar Spotify, Apple music en Deezer gegarandeerd. Ook de fysieke distributie is bij Marista in gegarandeerd. We werken hierbij samen met belangrijke partners, waaronder Bertus, Plato, Velvet en Bol.com.

Onze muziek staat al op Spotify en op CD, zouden jullie het toch willen uitbrengen?

Planning is erg belangrijk voor de release en promotie van nieuwe muziek. Stuur je muziek eerst naar ons voordat je het de wereld in brengt. We zullen altijd snel reageren zodat je weet waar je aan toe bent.

Brengen jullie muziek alleen digitaal, of ook fysiek uit?

We doen, zeker voor albums en EP’s, ook bijna altijd een voorstel om de muziek zowel op CD als ook op vinyl uit te geven.

Wat doen jullie aan promotie ?

Alle muziek die we uitbrengen wordt gepromoot door het team van Muziekpromotor. Voor albums doen we naast radiopromotie uitgebreide perspromotie. Single tracks worden gepromoot via ons geavanceerde digitale promotiesysteem.

Door middel van onze grotendeels digitale promotie machine kunnen wij geïnteresseerde journalisten, muziekredacties en programmamakers en andere ‘influencers’ informeren en enthousiasmeren. Met een goed geplande intensieve en eigentijdse online strategie kunnen we de aandacht vestigen op nieuwe releases. Het promotiebestand van Muziekpromotor bevat contactgegevens van meer dan duizend radiomakers, omroepen, muzieksamenstellers en influencers.