Veelgestelde vragen

welke Genres geven jullie uit?

Marista beheert meerdere sub-labels. Ons accent ligt op pop, rock, dance, streektaalmuziek en ( kwalitatief goede) Nederlandstalige muziek. Bovendien hebben we een zwak voor singer/songwriters.

hebben jullie een eigen studio?

We hebben geen eigen studio, we produceren zelf geen opnames en we doen geen mastering. We werken meestal met professionele kant- en klare opnames die door artiesten of studio’s aangeleverd worden.  

Kunnen we langs komen, dan kunnen jullie onze muziek beluisteren?

Stuur eerst je muziek. Jullie muziek wordt altijd beluisterd. Je zult snel een reactie ontvangen. Zijn we enthousiast, dan zullen we extra informatie inwinnen, waarna we een concreet voorstel doen.

We hebben al een voorlopige mix in huis, willen jullie alvast 'ns even luisteren?

Stuur liever geen voorlopige mixen of nog niet afgeronde opnames. Stuur bij voorkeur de gemixte en gemasterde opnames. We kunnen dan snel en als we enthousiast zijn heel concreet een voorstel doen.  

Waar zit MaRISTA?

Marista is gevestigd in Leeuwarden, Fryslân.

Waar vind ik jullie telefoonnummer?

Stuur even een mailtje met je vraag, of vul het contactformulier in dan nemen wij snel en gericht contact met je op. 

Hoe lang moeten we wachten voordat jullie onze plaat uitbrengen?

We werken met een klein team, waardoor we heel snel kunnen schakelen. Bovendien hebben we een groot deel van onze werkzaamheden aanzienlijk geautomatiseerd. Als het echt nodig is – bijvoorbeeld ivm een geplande presentatie – kunnen we op zeer korte termijn releasen.

HOE Hebben jullie de distributie geregeld?

Van ouds her heeft Marista altijd veel aandacht aan de distributie geschonken. Uiteraard is de digitale distributie naar Spotify, Apple music en Deezer gegarandeerd. Ook de fysieke distributie is voor onze artiesten goed geregeld. We werken hierbij samen met onze partners:  groothandel Bertus en Bol.com.

Onze muziek staat al op Spotify en op CD, zouden jullie het toch willen uitbrengen?

Planning is erg belangrijk voor de release en promotie van nieuwe muziek. Stuur je muziek eerst naar ons voordat je het de wereld in brengt. We zullen altijd snel reageren zodat je weet waar je aan toe bent.

Brengen jullie muziek alleen digitaal, of ook fysiek uit?

We doen, zeker voor albums en EP’s, ook bijna altijd een voorstel om de muziek zowel op CD als ook op vinyl uit te geven.

Werken jullie met 360-graden deals?

Nee, voor ons voelt het niet logisch dat een platenmaatschappij ook een deel van de inkomsten van optredens wil incasseren. Onze deals zijn eenvoudig, transparant en zeker ook gericht op de artiest.

IK WIL graag cd's bij jullie bestellen?

De CD’s en Vinyl uit onze catalogus is voor Retail klanten te bestellen via de groothandel Bertus distributie. Particulieren kunnen muziek die wij uitgeven kopen via alle muziekspeciaalzaken of via Bol.com.

Hoe verzorgen jullie de promotie?

Alle muziek die we uitbrengen wordt gepromoot door het team van Muziekpromotor. Voor albums doen we naast radiopromotie uitgebreide perspromotie. Single tracks worden gepromoot via ons geavanceerde digitale promotiesysteem.

Door middel van onze grotendeels digitale promotie machine kunnen wij geïnteresseerde journalisten, muziekredacties en programmamakers en andere ‘influencers’ informeren en enthousiasmeren. Met een goed geplande intensieve en eigentijdse online strategie kunnen we de aandacht vestigen op nieuwe releases. Het promotiebestand van Muziekpromotor bevat contactgegevens van meer dan duizend radiomakers, omroepen, muzieksamenstellers en influencers.