Over ons

Marista is opgericht in de late jaren tachtig door zanger/muzikant/componist Marius de Boer. Marista heeft in de loop der jaren een indrukwekkende catalogus van muziek uitgebracht van honderden artiesten in diverse genres. Onder de artiesten die Marista vertegenwoordigt, zijn Hans de Booij, Peter Pan Speedrock, Ede Staal, Reboelje en Gotcha! te vinden.

In het CD-tijdperk groeide Marista snel door zijn zeer actieve distributie. Het bedrijf runde destijds twee eigen muziekspeciaalzaken en beheerde bovendien 150 eigen verkooppunten in Noord- en Oost Nederland.

Aan het begin van de jaren 2000 legde Marista, in samenwerking met Muziekpromotor, de nadruk op muziekuitgeverij (publishing), muziekpromotie en (digitale) distributie. In de late jaren 2010 vernieuwde Marista zich verder tot een sterk geautomatiseerde platenmaatschappij met een focus op promotie via radio- en social media.

Tegenwoordig, in 2023, heeft Marista zich ontwikkeld tot een muziekuitgever, promotor en distribiteur die zich vooral richt op nieuwe artiesten die op zoek zijn naar een samenwerking met een muziekuitgeverij. Het bedrijf biedt ondersteuning bij het uitbrengen van nieuwe releases, inclusief wereldwijde (digitale) distributie en promotie.

Naast het uitbrengen van nieuwe muziek, is Marista ook betrokken bij het beheer van de rechten en de promotie en (digitale) distributie van hun bestaande repertoire en dat van andere labels. Het bedrijf heeft een sterke focus op het ondersteunen van artiesten en labels bij het bereiken van hun publiek door middel van verschillende kanalen, zoals radio, social media en streaming platforms. Marista is er trots op om artiesten en labels te helpen bij het verspreiden van hun muziek en hen te ondersteunen bij het opbouwen van hun fanbase.

Marista heeft geruime tijd geleden besloten om over te stappen naar een virtueel kantoor, met als doel een modernere en meer flexibele werkomgeving te creëren. Door deze stap kunnen we onze activiteiten effectiever en efficiënter uitvoeren. Dankzij ons virtuele kantoor hebben onze medewerkers de mogelijkheid om op elk moment en op elke locatie met elkaar te communiceren en samen te werken. Of we nu thuis werken, onderweg zijn of ons bevinden in het buitenland, we kunnen ons werk voortzetten en in contact blijven met onze collega’s. Dit biedt ons de vrijheid en flexibiliteit om ons werk te doen op een manier die het beste bij ons past.

Bovendien stelt het virtuele kantoor ons in staat om kosten te besparen en onze middelen effectiever te gebruiken. We hoeven niet langer te investeren in dure kantoorkosten en kunnen ons budget beter besteden aan het ondersteunen van onze artiesten en het verbeteren van onze diensten. Al met al zijn we zeer verheugd over de voordelen die het virtuele kantoor ons biedt en zijn we ervan overtuigd dat deze moderne manier van werken ons zal helpen om onze doelen te bereiken en onze artiesten op een effectieve en efficiënte manier te ondersteunen.

Marista records Muziekpromotor

 

MARISTA music company

Klein Schavernek 10

8911 BV Leeuwarden – The Netherlands

info [at] marista.nl

KVK: 01066859

IBAN: NL 78 INGB 0003134238

VAT: NL805683422B01